www.taekwondo-varde.dk

Taekwondo er fed selvforsvar for alle!

Om Taekwondo

Taekwondo er på koreansk sammensat af tre ord:

  • tae som betyder at springe, sparke.
  • kwon som betyder slag, stød med våben.
  • do som betyder filosofisk vej, system og ånd.

- det er et årtusind gammelt kampsystem, der efterhånden har udviklet sig, og er blevet til en international kampsport og ikke mindst, en af de mest effektive selvforsvarsdisipliner.

Taekwondos historie

Taekwondo er den moderne version af et tusinde år gammelt kamp og selvforsvarssystem fra Korea.
Taekwondo kom til Danmark i slutningen af tresserne og er løbende blevet moderniseret og tilpasset, både som sport og som organisation.
Taekwondo er således blevet optaget som en Olympisk sportsgren.

Taekwondo som sport

Taekwondo er en sund og alsidig sport, der kan dyrkes af alle. Den moderne stil lader fysisk træning og orientalsk filosofi gå op i en højere enhed, hvor udøveren efter egen formåen tilstræber perfektion i udførelsen, hvad enten det er kamp eller grundteknikker.
Mange dyrker taekwondo sideløbende med andre sportsgrene, for at lære selvforsvar eller for at få en god supplerende træning i smidighed, hurtighed eller styrketræning.
Taekwondo er især populær blandt børn, der igennem træningen får selvtillid og selvrespekt samt sunde livsformer, som de ofte mangler i vor tids fortravlede samfund.

Kampsporten Taekwondo

Som kampsport er taekwondo en meget tidskrævende sport, hvor indsats for både kæmper og træner er på højde med andre former for "betalt" elitesportsgrene. Det er derfor kun en lille del af medlemmerne der er aktive kæmpere.
Taekwondo er som kampsport, takket være gode sportslige regler og effektivt beskyttelsesudstyr, blevet en "sikker" sport, ulig andre beslægtede sportsgrene.

 

Varde Taekwondo Klub, Brorsonsskolen, Nordre Boulevard, 6800 Varde